Tisóczki Aliz

10 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS
Bemutatkozás A nevem Tisóczki Aliz. Ha magamra gondolok az első, ami eszembe jut, az a kíváncsiság. A válaszok pedig jöhetnek bárhonnét. Iskolákból, könyvekből, barátoktól. Több munkában is kipróbáltam magam, de úgy érzem, hogy a mostani már marad. Klinikai fogászati higiénikus vagyok. Ha bármilyen kérdésed van fogápolásról ne habozz. Imádok olvasni. Innen már csak egy lépés volt az írás. Hat éves voltam, épp, hogy csak ismerkedtünk a betűkkel, amikor az első önálló versike megszületett a fejemben, Azóta is szívesen írok mindenféléről, ami fontos, érdekes, vagy megnyugtató számomra. Érdekel a történelem. De nem a politikai, hanem az összes többi. Például az ételek története. Ezzel kapcsolatban évekig blogot vezettem, hogy más is elolvashassa milyen különleges anekdotákra bukkantam. Szeretek főzni, de amikor az ételekre gondolok nem egy recept listáját látom magam előtt, hanem egy emléket. Kinek készítettem, hol ettem és mikor. Vagy egy világot, amit köréje képzelek. Ebből az egyvelegből születnek a gasztró novelláim. Ha olvasod az írásaimat, talán egy szeletet meglátsz belőlem is. Köszönöm, hogy itt vagy. Alizhttps://1000wordsmagazine.com
Varázs út a város felett

Varázs út a város felett

A lány, ahogy végzett a süteménnyel a triciklijére szállt, kettőt tekert a pedálon, és már fel is emelkedett a házak felé. Közben vidáman dudorászott. Összetalálkozott egy iskolatársnőjével, aki a villanydrótokon egyensúlyozta a furcsa elől apró, hátul nagykerekű biciklit.
Tisóczki Aliz: Téli séta

Téli séta

Mert messze van még a tavasz, ameddig az erdő újra megtelik a sarjadó új élettel. Ahogy figyeli a lába előtt a fehér havat, feltűnnek az apró lábnyomok. Amiket olyan könnyű nem észre venni.
Szerencsehozó újévi ételek és hagyományok

Szerencsehozó újévi ételek és hagyományok

Minden új év első napján, sokan szeretnék valamivel magukhoz vonzani a szerencsét, ami kitart a többi 365 napon is. Ezekhez gyűjtöttünk pár ötletet, más nemzetektől is. Hátha nekünk is beválnak.
A három erkély

A három erkély

Nappal nem messze innen, egy vegyeskereskedésben ácsorgott. Tele mindennel, amit a sok nemzetiségű környék csak megkívánt. Török óriási lapos kenyér, nagy tejesládákban
Wellington szelet

Wellington szelet

A belül szaftos, kívül pedig ropogós Wellington szeletet. Még nem késő elkészíteni.
Nincs karácsony bejgli nélkül: Bejgli, Nut roll, Makowiec, Povitica, Nokul, Kolachi, Potica

Nincs karácsony, bejgli nélkül

Találós kérdés: Melyik az az édesség, amely nélkül nincs karácsonyi asztal? Igen, a bejgli. Ezzel nagyon sok európai ország is egyetért.
A töltött káposzta egyszerűen maga a tökéletesség

Töltött káposzta

A töltött káposzta (vagy ahogyan az alföldiek nevezik - szárma, Erdélyben pedig takart) a magyar konyha egyik jellegzetes karácsonyi étele
Stroganoff módra

Stroganoff módra

Mindenesetre innentől, hogy bekerült ebbe a nagyon olvasott szakácskönyvbe a receptnek egyenes útja volt a világhír felé. Mert rövidesen nem csak az oroszok, hanem a környező összes nemzet megszerette az ízletes egytálételt.
Szóló vitorlás túra az Egyesült Királyság körül

Szóló vitorlás túra az Egyesült Királyság körül

A tavalyi úton sok problémám volt a hajó automata kormányzásával, így a Cerf-fen van egy szélkormány és két teljesen külön rendszeren működő automata kormány. Ennek köszönhetően most nem is kellett kézzel kormányoznom. Az álló kötélzet és vitorla ellenőrzését és javítását szakemberek végezték így szerencsére ezekkel sem adódott semmi problémám az úton.
A kis penny kalandjai

A kis penny kalandjai

Valami megcsillant a napfényben, apró aranyszínű és lapos. Egy penny a járdakövön. Arra járt egy kisfiú. Az anyukája sietve húzta maga mellett, lehajolni nem is volt ideje, de azért belerugott és ámulva nézte,
- Advertisement -